Hans van Gaalen

HANS VAN GAALEN

 

Begonnen op een klassieke gitaar, ontdekte Hans een paar jaar later toch zijn "roeping". Hij werd enthousiast op een "harmonie-trommeltje" en stapte over naar een heuse Yellow Pearl Premier drumset. De buurt was er "blij " mee en hij kon oefenen in een schuurtje bij de buurvrouw . Daar ging het autodidactisch met sprongen vooruit en belandde Hans met zijn 2e Premier Olympic set in een bluesbandje in Den Bosch.

In 1979 emigreerde hij naar Nieuw Zeeland, kocht een nieuwe Tama Superstar Mahogany drumset en kwam terecht in een Rock/Blues/Country coverband , waar ze alles speelden van AC/DC tot the Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en de Eagles. Deze band, met de dubieuze naam "Legless", verkeerde geregeld in hogere sferen, ergo, ze gingen dus vaak Total Loss. In een land met relatief weinig mensen, (toen 3.5 miljoen) heb je al snel een naam en ze zijn dus ook een paar keer op "tour" geweest, zij het wel met eigen vervoer en zonder roadies, maar het was een leuk avontuur en ze hebben op verschillende outdoor festivals gespeeld.

15 Jaar later terug in Nederland is Hans in de jazz beland en is hij actief geweest in verschillende jazzbandjes, o.a. bij "Big Daddy and Friends" swing/latin tot groovy/funky stuff bij Blue Basement Jazz.

 

Drumspul: Sonor Champion 1975, Rogers Londoner 5-1973, Yamaha Custom Maple Absolute Nouveaau 2009 en een Hoshino set met Slingerland Batches (???) + tig bekkens voor Blues met Ballen, bier en veel plezier!