Wildmen

OVER ONS


Wildmen Bluesband is opgericht door de flamboyante gitarist Jos de Wilde. Als gitaarleraar heeft hij vele leerlingen geïnspireerd om een al dan niet professionele carrière  te gaan volgen. In 2011 is hij begonnen met Wildmen Bluesband en na enkele wisselingen staat de band nu als een huis.

In  Saskia de Nijs (zang) Rob Meijran (drums)  Mark van Lieshout (bas)  en Ruud Vuijk (Hammond) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de BLUES te spelen!

Op het podium staat een energieke band, waar tijdens een spetterend optreden, de vonken vanaf vliegen!   

De machtige uithalen van Saskia,   de uitdagende gitaarsolo’s van Jos,  ondersteund door de solide ritmesectie  van Rob en Mark, laten niemand onberoerd.

Elk lid heeft ruime ervaring in andere bluesbands, wat garant staat voor een brede basis in de blues.

Wildmen Bluesband speelt  blues van eigen makelij, van ballad tot up tempo blues. De komende derde CD zal voornamelijk uit deze eigen composities bestaan. Op het podium wordt dit afgewisseld met blues van  o.a. Elmore James, Freddie King, Buddy Guy, Koko Taylor, Peter Green en vele anderen.  De band geeft aan  die nummers een eigen draai en gezien de reacties van het publiek wordt dit zeer gewaardeerd.


Wildmen Bluesband deed tientallen optredens o.a. in het Bluescafé Apeldoorn, het Limuscene festival in Liempde, op de Bluesnights in Boxtel samen met Barrelhouse, het Ootello theater in Mol (B), DJS Dordrecht, De Azijnfabriek in Den Bosch, en meermalen in De Noordkade in Veghel en tijdens het festival Jazz in Duketown. Dit jaar deed de band mee aan de Dutch Blues Challenge. Tijdens de zomer speelde de band met veel succes op het Festival Blues En Loire in Frankrijk.

2016 werd afgesloten met optredens in het City Theater samen met de Julian Sas Band en een uitverkocht Terminus in Den Bosch. In 2017 startte de band met optredens onder meer in De Keulse Kar, Bluessociëteit l’Esprit in Rotterdam en in het Thalia Theater in IJmuiden. De band opende  het Texel Blues Festival, en trad met veel succes op tijdens het Bluesfestival  Delft.


Maar liefs 3 nummers van de CD "It's freezing in my Heart'  belandden in de Blues Alert  Dutch Top 100!.


Eind 2020 komt de derde wildlife CD uit, wederom opgenomen in de Popbunker in IJmuiden. Deze CD bevat eigen origineel werk met 1 covers, waar ze dan wel weer een eigen draai aan geven! Wildmen heeft tijdens de pandemie een aantal nieuwe nummers geschreven. Wellicht materiaal voor hun volgende CD.


Op de Facebook pagina kan je tevens een goede indruk van de band krijgen.