Wildmen

OVER ONS


Wildmen Bluesband is alweer 10 jaar geleden opgericht. In 2011 is Jos begonnen met Wildmen Bluesband samen met man van het eerste uur Mark. na enkele wisselingen staat de band nu als een huis.

In  Saskia de Nijs (zang) Rob Meijran (drums)  Mark van Lieshout (bas)  en Ruud Vuijk (Hammond) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de BLUES te spelen!

Op het podium staat een energieke band, waar tijdens een spetterend optreden, de vonken vanaf vliegen!   

De machtige uithalen van Saskia,   de uitdagende gitaarsolo’s van Jos,  ondersteund door de toetsen van Ruud en een solide ritmesectie  van Rob en Mark, laten niemand onberoerd.

Elk lid heeft ruime ervaring in andere bluesbands, wat garant staat voor een brede basis in de blues.

Wildmen Bluesband speelt  blues van eigen makelij, van ballad tot up tempo blues. De komende derde CD bestaat voornamelijk uit deze eigen composities. Op het podium wordt dit afgewisseld met blues van  o.a. Elmore James, Freddie King, Buddy Guy, Koko Taylor, Peter Green en vele anderen.  De band geeft aan  die nummers een eigen draai en gezien de reacties van het publiek wordt dit zeer gewaardeerd.


Wildmen Bluesband deed tientallen optredens o.a. in het Bluescafé Apeldoorn, het Limuscene festival in Liempde, op de Bluesnights in Boxtel samen met Barrelhouse, het Ootello theater in Mol (B), DJS Dordrecht, De Azijnfabriek in Den Bosch, en meermalen in De Noordkade in Veghel en tijdens het festival Jazz in Duketown. Tijdens de zomer van 2018 speelde de band met veel succes op het Festival Blues En Loire in Frankrijk.

Diverse voorprogramma's hebben ze al gedaan samen met de Julian Sas Band, barrelhouse, John the Revelator en Leif de Leeuw. De band opende ook het Texel Blues Festival, en trad tot 4 keer toe met veel succes op tijdens het Bluesfestival  Delft.


Maar liefs 3 nummers van de CD "It's freezing in my Heart'  belandden in de Blues Alert  Dutch Top 100!. In latere edities van deze Blues top 100 staan maar liefst 5 tracks van Wildmen Bluesband, met een top 10 notering voor 'Its Frezzing in my Heart" 


Midden 2019 is de derde CD WILDLIFE uit gekomen, wederom opgenomen in de Popbunker in IJmuiden. Deze CD bevat eigen origineel werk met 1 covers, waar ze dan wel weer een eigen draai aan geven! Wildmen heeft tijdens de pandemie een aantal nieuwe nummers geschreven. Wellicht materiaal voor hun volgende CD.


Op de Facebook pagina kan je tevens een goede indruk van de band krijgen.