Jos de Wilde

JOS DE WILDE


Opgegroeid in de jaren 60 met de nummers van de Rolling Stones, die eigenlijk geen Stones nummers bleken. Zo is het gekomen, de blues-gekte, met namen als Elmore James, Muddy Waters, Howling Wolf, Jimmy Reed, Little Walter, Willie Dixon en veel andere bluesmuzikanten.

Snel daarna werd de Haarlemse muziekscene wakker geschud met zijn eerste band Inside Out. De naam van de band veranderde al snel in Blues 13 en daarna in John the Revelator (deze band bestaat nog steeds!). Met deze band werd het Loosdrechts Jazzconcours gewonnen en werd de eerste LP uitgebracht "Wild Blues".

Na het conservatorium heeft Jos naast het lesgeven op muziekscholen een professionele klassieke loopbaan gehad met gitaar en fagot in o.a. het Zeeuws orkest, Brabants Blazers Ensemble, Brabants Barok Ensemble en als concertgitarist. De blues bleef echter prominent aanwezig; zowel als luisteraar als tijden de lessen. Het gemis aan een bluesband werd met de jaren steeds sterker en in 2013 is hij Wildmen Bluesband gestart.


Gitaren: Gibson Midtown, Gibson ES137 Custom, Yamaha SG 1000 en nog wat meer.

Versterkers: Fender Blues Jr. III Canabis Limited edition, Peavy Delta Blues